7 januari 2011

Afvallen Hardlopen

Hardlopen AfvallenHardlopen is een effectieve manier om te gaan afvallen. Helaas doen veel mensen die willen afvallen met hardlopen het één en ander verkeerd, waardoor zij weinig resultaat zien. Veel van deze mensen raken vervolgens gedemotiveerd en verliezen hun vertrouwen in het hardlopen. Dit terwijl men erg snel en effectief kan afvallen met hardlopen. Op deze pagina vindt u daarom belangrijke informatie en de nodige tips over afvallen met hardlopen.

Beginners en mensen met zwaar overgewicht
Voordat er dieper wordt ingegaan over afvallen met hardlopen, is het voor beginners belangrijk om te weten dat u voorzichtig dient te beginnen. U hoeft niet gelijk een uur achter elkaar te gaan hardlopen, maar dient dit stap voor stap op te bouwen. U dient op een rustig tempo te gaan hardlopen en u kunt er gerust tussendoor een stukje lopen.

Verder is het heel belangrijk om naar uw lichaam te luisteren. U hoeft natuurlijk als beginner niet lang door te gaan omdat uw lichaam het nog niet gewend is, maar gebruik dit ook niet als excuus om al na enkele minuten op te geven. U kunt bijvoorbeeld de eerste keer dat u gaat hardlopen al na slechts 20 minuten stoppen. Dit kunt u ook combineren met lopen en hardlopen totdat uw lichaam het aankan. Geef uw lichaam vervolgens de nodige tijd om te rusten en te herstellen. Vervolgens kunt u na enkele dagen bijvoorbeeld proberen om 25 minuten te gaan hardlopen.

U blijft zo doorgaan met opbouwen totdat uw lichaam het nodige aankan. Na enkele weken zult u merken dat het hardlopen veel makkelijker gaat en u bijvoorbeeld makkelijk 45 min kunt volhouden en minder last zult krijgen.

Heel belangrijk om te weten indien u wilt afvallen met hardlopen
Indien u effectief wilt afvallen met hardlopen, is het erg belangrijk om op de juiste tempo te gaan hardlopen. Zonder in ingewikkelde cijfers en formules ( die per persoon verschillen ) te vervallen, raden wij u sterk aan om op een langzaam tempo te gaan hardlopen indien u wilt afvallen. U hoeft niet heel snel te gaan hardlopen, maar op een langzaam tempo. Zo zorgt u ervoor dat uw lichaam vet gaat verbranden i.p.v. koolhydraten en suikers. Een ander voordeel van op een rustig tempo hardlopen is dat u dan langer door kunt gaan en u uiteindelijk meer vet gaat verbranden.

Op een hoog tempo hardlopen betekent minder snel afvallen
Indien u op een hoog tempo gaat hardlopen, zult u minder snel gaan afvallen. Op een hoog tempo hardlopen is zeker niet slecht, maar op deze manier traint u vooral uw conditie. U zult een beter conditie krijgen, wat ook erg belangrijk is, maar indien u vooral wilt afvallen heeft dit weinig zin. Bovendien zal uw lichaam vooral de suikers en koolhydraten in uw lichaam verbruiken. U wordt sneller moe en zult minder lang hardlopen, met als gevolg dat u minder vet gaat verbranden. Kort samengevat, op een hoog tempo hardlopen, betekent minder snel afvallen.

Moet ik dan nooit op een hoog tempo hardlopen?
Nee, het is goed voor uw lichaam om ook uw conditie te trainen. Alleen voor mensen die vooral willen afvallen door te gaan hardlopen, heeft hardlopen op een hoog tempo weinig zin. Wel is het aan te raden om ééns in de zoveel tijd op een hoog tempo te gaan hardlopen om ook uw conditie te trainen. Zo zorgt u ervoor dat u bij de volgende keren dat u weer op een laag tempo gaat hardlopen, een betere conditie hebt en dus veel langer door kunt gaan. Ook kunt u bijvoorbeeld wanneer u gaat hardlopen de laatste 5 minuten op een hoog tempo afronden. U begint dus bijvoorbeeld de eerste 35 minuten op een langzaam tempo om vooral vet te verbranden. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld de laatste 5 – 10 minuten op uw snelst hardlopen, om ook uw conditie te trainen. Dit is een slimme manier om zowel af te vallen als uw conditie te trainen.

Kleding en Schoenen
Wij raden u aan om kleding te dragen waar u zich comfortabel in voelt. Natuurlijk verschilt het per seizoen vanwege het weer en kunt u moeilijk in de winter met een korte broek gaan hardlopen, maar de vuistregel is vooral dat u zich makkelijk in uw kleding moet voelen. Hardlopen in katoenen kleding raden wij sterk af.

Zomer:
In de zomermaanden kunt u simpelweg luchtige kleding dragen zodat uw zweet direct kan verdampen. ( Bijvoorbeeld een korte broek met luchtige T-shirt )

Winter
Tijdens het hardlopen in de winter heeft uw lichaam behoefte aan, vochtafvoer, temperatuurregeling en bescherming. Wij raden u daarom aan om verschillende lagen kleding te dragen. De eerste laag draag je strak op de huid. Uw zweet wordt opgenomen en door de maakwijze van het onderhemd van de huid afgevoerd. De tweede laag dient een isolerende tussenlaag te zijn die ook het vocht verder naar buiten afvoert. De derde laag is de buitenlaag die als bescherming tegen de koude wind moet dienen.

Schoenen
Lopen met de juiste schoenen verkleint de kans op blessures en zorgt ervoor dat u meer plezier hebt tijdens het hardlopen. U voelt zich comfortabel en het hardlopen gaat makkelijker. De vuistregel is dat het schoenen dienen te zijn met dikke zolen. Ook is het belangrijk om op schoenen te gaan hardlopen die bij de vorm van uw voeten passen. U kunt ook een speciale inlegzool gebruiken om lekkerder te kunnen hardlopen met uw hardloopschoenen. Wij raden u aan om bij de sportwinkel uitgebreid advies te vragen om te bepalen welke schoenen het best voor u zullen zijn.

Ook u kunt afvallen met hardlopen!
Waar wacht u nog langer op? Wilt u snel afvallen, dan kunt u direct wat tijd vrij maken om te gaan hardlopen. Maak een planning, spreek met uzelf af en begin aan een periode waarin u effectief gaat afvallen met hardlopen. Nogmaals, begin eerst met opbouwen en zet vervolgens door! Binnen korte tijd zult u merken dat uw lichaam strakker aanvoelt! U zult een mooier figuur krijgen en u zult zich lekkerder in uw vel voelen. Wacht niet langer en begin direct met afvallen door te gaan hardlopen! Wij wensen u veel succes met afvallen!

Gepost in Sporten

Plaats een reactie

Reacties op Afvallen Hardlopen

23 november 2009

Martin @ 12:53 pm

Mooi! Sinds ik dit artikel heb gelezen ben ik veel langzamer gaan hardlopen. Ongelofelijk, ik ben nog nooit zo snel afgevallen. Heeel erg bedankt voor de info!!! Super!!!!!

9 december 2009

joke @ 9:55 pm

ik ben de afgelopen maanden,vanaf januari 2009 begonnen met hardlopen
ik heb dat langzaam opgebouwd,lopen / joggen / lopen / joggen…enz
maar ik verlies geen kilo,terwijl ik er graag 6 kilo vanaf wil hebben,omdat ik dat aangekomen ben,door het stoppen met roken.
heeft u nog meer tips?

hartelijk dank
Groetjes Joke

13 maart 2010

Piet @ 5:17 pm

Wordt tijd dat mijn wijf gaat rennen.. Ben het beu met die dikke koe.. Houdoe

3 april 2010

Roonak @ 5:00 pm

Beste heer/mevrouw,
4 keer per week doe ik aan hardlopen (1 uur per dag) tot mijn spijt gaat afvallen veel te traag. In 3 weken ben ik maar 2 kilo afgevallen. kunt u mij aangeven wat ik niet goed doe. Ik eet verder gewoon gezond en 1 keer per week restaurant.

Sander @ 5:28 pm

Hoi Roonak, lees het onderstaande het helpt je wel verder denk ik.

Wat verder nog belangrijk is, is om veel water te drinken tijdens het lopen. Water helpt om je metabolisme te bevorderen, hetgeen dus belangrijk is om af te vallen. Een glas (lauwwarm, niet koud) water voor het hardlopen helpt goed, en ook tijdens en na het hardlopen (de rest van de dag) moet je veel water blijven drinken.

Snelle resultaten hoef je overigens niet snel te verwachten; ten eerste duurt het voor mensen met overgewicht (overigens voor alle beginners) enige tijd voor je genoeg kilometers kunt lopen om echt af te gaan vallen. En in het begin van een hardloopcarriere wordt vet omgezet in spieren, en aangezien spieren zwaarder zijn dan vet werkt dat ook niet positief op het gewicht. Maar als je eenmaal genoeg loopt, is het zo verslavend dat het vanzelf gaat!

Tenslotte moet je wel je lichaam in de gaten houden. Te snel te veel hardlopen om maar af te vallen kan blessures opleveren, en dan ben je nog verder van huis!

Kortom, hardlopen is een prima alternatief voor een dieet om afslanken te bevorderen, als je het structureel en lang genoeg doet, en daarnaast gezond en genoeg blijft eten en veel water blijft drinken. En oppassen voor blessures!

29 april 2010

Saratha @ 3:55 pm

Hoi

Ik ben Saratha Konde en ik heb overgewicht.
Ik ben veels te dik.
Meer dan 60 kilo,maar ik wil afvallen
Hoe doe ik dat?

Saratha

1 juni 2010

nadina @ 7:56 pm

ik ben met de wii vifit plus begonnen met hardlopen ,kan ik daar ook van afvallen als ik het opbouw ???

17 juni 2010

David @ 5:18 am

Ik ben sinds kort begonnen met hardlopen. woog rond de 100 denk ik. Ben nu een maand bezig en weeg nu 95. moet wel gezegd worden dat ik ook erg op mijn eten aan het letten ben.

Daarnaast heb ik nu wel wat klachten van pijn in mijn knieen. Ik hoorde dat op het strand lopen minder belastend is voor de gewrichten, is dit waar?

David

18 juni 2010

aurelia @ 1:22 pm

ik ben 160 cm en weeg 58 kilo en ben 37 jaar.
dat vind ik 2,5 kilo teveel.
ik krijg ook een buikje sinds een jaar.
ik loop al 3 jaar 1 a 2 x in de week.
spin 1 x in de week 3 kwartier .
af en toe doe ik mee aan een 10 kilometer run.
ik kom dus gewoon aan en het is echt geen spierweefsel
want mijn kleding gaat strakker zitten en ik heb nu een klein buikje.
wat doe ik hier niet goed?

groetjes

23 juni 2010

Cécil @ 3:57 pm

Hallo,

Ik zie hier allemaal reacties staan over dat je niet afvalt van hardlopen, maar als je het nu gewoon als een hobby ziet, komt dat afvallen vanzelf. En inderdaad veel drinken, én op je voedsel letten, helpt ook, hoor! Ik heb het zelf ervaren.

Lieve groetjes, Cécil

29 juni 2010

mellisa @ 5:27 pm

afvallen is moeilijk of je overgewicht hebt of niet

ik ben zelf niet de slankste , ik ben zelf een vrij stevig persoon .
als je het moeilijk vindt om te gaan hardlopen kan je ook gaan voor 1 uur zwemmen bv baantjestrekken of (aquajoggin)best leuk je traint alle spiergroepen , geen last van blessures .

greetz

30 juni 2010

Arie @ 10:03 am

Beste Saratha,

Ook jij kunt afvallen, weet niet hoeveel je weegt maar als je 60 kg wil afvallen kun je denk niet zomaar gaan hardlopen.

Ik woog 118 kg en ben 5 dagen in de week een uur baantjes gaan trekken en ben dus 22 kg afgevallen in 5 maanden tijd. Nu doe ik aan triathlon en begin ik met een trainingsschema voor de marathon van rotterdam. Veel hardlopen op rustige intensiteit en gepast eten rondom het sporten.

Afallen is een studie maar als je echt wil dan kom je er wel, dat heb ik zelf mee gemaakt nu.

succes

13 juli 2010

pompiedom @ 10:58 pm

David,

dat is overbelasting. op het strand lopen zal niet veel uitmaken, kan wat schelen. Zou dan eerder gaan voor gras. beter is het om het rustiger aan te doen, meer pauze tussen het lopen door en meerdere dagen rust.

Wel vervelend als je binnen een maand goed resultaat hebt behaald en dat door wil zetten, maar je wil het gewicht behouden en niet de rest van je leven matig kunnen sporten door zwakke knieeen.

14 juli 2010

runners-fever @ 10:53 pm

Op het strand is het vooral zwaarder rennen. Beter om goede schoenen te kopen, met veel vering. Als je 60 kg te zwaar bent, is hardlopen niet de manier, omdat je dan veels te veel kans op blessures hebt. Beter is het om te fietsen en te wandelen. Elke dag 30 min fietsen geeft al goede resultaten. Als je wat minder overgewicht hebt en wat meer conditie, kun je starten met opbouwen.

Mijn grote tip: altijd met muziek (mp3speler) rennen! Dan ren je soms 3x zo lang.

27 juli 2010

Rianne @ 11:34 pm

beste mensen,
ik ben deze week begonnen met hardlopen en het gaat supergoed ze hebben wel gelijk over dat snel hardlopen en normaal hardlopen je verbrand veel meer vet merk ik.
Mijn zus heeft een heel makkelijk programmatje aangeraden het heet start to run en is heel simpel je loopt 3 x in de week hard en je hoord een vrouw af en toe praten les 1 is bijvoorbeeld 1 minuut harlopen en 1 minuut wandelen en dat word per les opgebouwd .Tijdens het lopen hoor je muziek je kan het gewoon downloaden en na zoveel lessen kan je 3 tot 5 km hardlopen

10 augustus 2010

kevin @ 10:04 am

hallo mensen

ik ben een jongen van 24 jaar en had last van wat overgewicht
20 kilo. maar ik heb nu alweer een strak lichaam met een mooie six pack ik merk dat veel mensen er maar weinig aan willen doen om mooi te worden. maar geloof me ik heb een work out voor mensen die redelijk sportief zijn

3 maanden lang 3 keer in de week hardlopen bouw dit op van 5 km naar uiteindelijk 10 km ook doe je om de dag 300 keer buikspieren voor het slapen gaan dit doe je 100 recht en 100 links schuin en 100 rechts schuin

ik garandeer dat je in drie maanden helemaal strak bent ook moet je niet snacken en frisdranken drinken eet gezond en beloon je zelf met een pizza of een patatje in het weekend

groeten kevin

17 augustus 2010

Niels @ 12:31 pm

Lopen op een zachte ondergrond geeft minder belasting voor je gewrichten, met name je knie gewrichten. Als je loopt op het strand (mulle zand) geeft dat wel een verzwaring voor je bovenbeen spieren en niet zozeer voor je pezen en gewrichten er is voldoende demping. probeer eens wisselend op het asfalt en dan weer op bospaden.

Succes.

18 augustus 2010

Jochem @ 4:11 pm

Hoi David,
Het strand is een zachtere ondergrond. Dit zorgt voor meer demping en zou daarom inderdaad minder belastend moeten zijn voor de gewrichten. Aangeraden wordt altijd om niet op asfalt te lopen maar bijvoorbeeld in het bos, ook weer vanwege de zachtere ondergrond en dus meer demping.

Overigens kan het ook aan de schoenen liggen. Ik heb ook last van mn knieen gehad, maar nu met nieuwe schoenen is dat helemaal weg. Ondanks dat ik wel op asfaltwegen loop.

Jammer genoeg val ik niet zo snel af als jij, ik ben jaloers!

Jochem

22 augustus 2010

Martin @ 11:34 am

Hallo allemaal,

Het is dus wel een goed idee om te gaan hardlopen als je wil afvallen! Misschien moet ik ook maar eens beginnen!

Martin

23 augustus 2010
(Pingback)

» Iedereen kan afvallen @ 11:13 pm

[...] Het is 100% bewezen! Indien u effectief op een juiste manier gaat sporten en uw voeding een beetje aanpast, kunt u gegarandeerd afvallen. Ja, ook u met zwaar overgewicht kunt over een tijdje in een slank figuur over straat lopen. U moet er wel echt in geloven. Dit lukt alleen wanneer u resultaat ziet. Eén effectieve manier om af te vallen door te sporten, is door te gaan hardlopen. Ook dit is een voorbeeld waar veel beginners het één en ander verkeerd doen en vervolgens hun geloof in het hardlopen verliezen. Wilt u effectief afvallen met hardlopen, lees dan onze artikel over afvallen en hardlopen. [...]

31 augustus 2010

Esile @ 1:24 pm

Ik ben 3 weken geleden begonnen met het start tot run hardloopprogramma dat je op je ipod kan zetten. Ik ben helemaal geen hardloop type maar ben er met goede moed aan begonnen. Ik moet zeggen dat het me 100% meevalt. Het hardloopprogramma is goed opgebouwd qua minuten hardlopen en wandelen en met die muziek erbij ben ik al gauw door het programma heen. Ik merk nog geen verschil in figuur of gewicht maar merk wel dat mijn conditie veel beter is. Ga nu maar eens erop letten wat langzamer te lopen zodat ik ook lekker kan afvallen

6 september 2010
(Pingback)

Hardlopen en afvallen | Afvallen zonder dieet @ 12:16 am

[...] » Afvallen Hardlopen [...]

TVW @ 11:08 am

Toevallig kom ik op deze site terecht,

ook ik doe met grote regelmaat hardlopen, en ben vorig jaar begonnen met het programma start to run!

afgelopen zomer heb ik niet heel veel gelopen, daar ik ook nog 2 x in de week kickbox training doe.

wat ik wil zeggen is zorg dat je het programma Start to Run op je i-pod of mp3 player krijgt en je aan die lessen houd!

ik zelf ben in half jaar tijd ruim 12 kilo afgevallen, ik was 94 kilo en nu 82 kilo, ben man van 35 jaar.

1 belangrijke tip!! ga nou niet elke dag op de weegschaal staan, maar zet dat ding nou eens aan de kant en stel je zelf een doel voor ogen, en hou je zelf niet voor de gek!

begin met hardlopen en pak de weegschaal na 3 a 4 weken weer eens te voorschijn, kan heel goed zijn dat je eerste week of 2 weken niks afvalt en dat kan erg demotiverend werken!!

maar blijf doorzetten, ik garandeer je als je volhoud de kilo’s er afvliegen, je stofwisseling gaat drastisch omhoog, alleen niet in 1 week tijd!

ik heb het programma op mn computer staan, als er mensen zijn die het willen hebben, stuur maar een mailtje!

wil ik zo kosteloos naar jullie toemailen!

Groet TVW

7 september 2010

saskia @ 7:49 pm

hardlopen is in het begin erg moeilijk!!
ik ben zelf begonnen met de dutch runners.
dit is een trainingsschema op je mp3 door renate wennemars gecomentateerd.
dit werkt echt heel goed voor mij het is makkelijk vol te houden al moet ik zeggen dat de lessen nu wel zwaarder gaan worden.
maar ik ga voor de 5 km!!
misschien een aanrader voor beginners!!
groeten saskia

15 september 2010

brigitte @ 3:11 pm

Dit is nu mijn 4e week. En ik doe ook de start to run programma. Conditie gaat wel vooruit merk ik maar heb er wel erg veel moeite mee. Mijn benen willen niet vooruit lijkt wel.
Hebben hier meer mensen last van? Misschien nog tips. Want wil het echt niet opgeven maar zie er steeds meer tegenop.

16 september 2010

Illypilly @ 9:58 am

TVW : Zou je mij dat kunnen e-mailen? Ik heb het geprobeerd van de site af te halen, maar dan gaat er iedere keer iets fout.. beetje raar.

Als je mij zou kunnen helpen Heel graag!
ilsehavenaar@hotmail.com

thanks

27 september 2010

mary @ 9:59 pm

TVW: zou je mij dat ook kunnen e-mailen? ik wil ook gaan hardlopen om een beetje af te kunnen vallen.

alvast bedankt.
hsari@live.nl

28 september 2010

Paul @ 12:23 pm

Hier nog een paar tips.

1. Een kwartier voor dat je gaat hardlopen een halve liter koud water drinken. (dit helpt overigens beter voor mannen dan vrouwen) Hoe kouder hoe beter maar kraanwater is ook prima.
2. Probeer alleen water te drinken en laat koffie en andere drankjes staan. Eten doe je wel gewoon normaal. Als je nagaat dat in een glas drinken al gauw 150 cal. zitten, en tel maar na hoeveel glazen fris of koffie je drinkt op een dag. bv 10 glazen/koffie is al 1500 cal.
3. Probeer minimaal 30 min te hardlopen dat mag gerust met loop pauzes. je verbrand namelijk pas na 15 minuten.
succes

succes

6 oktober 2010

Anne @ 11:43 am

Beste Brigitte. Ook ik heb twee jaar geleden het start to run programma gedaan. Kreeg helaas een blessure, volgens mij omdat ik te fanatiek het tempo van de groep probeerde bij te houden. Ben nu weer een paar maand bezig en ik loop nu in een heel laag tempo waarbij ik gewoon loop zolang ik kan en dan weer wandelen enz enz. Kortom, ik luister veel beter naar mijn lichaam. Ik voel me fantastisch en de opbouw gaat best snel ook bij 2x per week lopen. Groet Annemarie

sharon @ 9:49 pm

Beste TVW,

Zou je mij dit programma’tje ook toe kunnen mailen want op de site krijg ik telkens de link van google dat de link niet bestaat. Zijn het alle lessen van 0 tm 5 km hardlopen?
Mijn mail adres is
sharonachten at hotmail.com
Alvast bedankt,

Groetjes Sharon

7 oktober 2010

Daan @ 12:02 pm

Ik ben nu ook weer aan het lopen met die mp3 van Renate Wennemars. Hier wordt het gewoon rustig opgebouwd. Afvallen gaat niet zeer snel, maar dit komt geloof ik ook door de spieropbouw in je benen.

cemile @ 8:31 pm

ik ben heel erg dik ik wil 10 kilo afvallen hoeveel km moet ik rennen.

17 oktober 2010

andre @ 10:46 am

hoi allemaal
ook ik ben 40 kg te zwaar [ 120 kg ], maar ben toch gaan hardlopen met het start to run programma , ik vindt het kei leuk om te doen , al valt het nog niet mee voor mij om langer dan een minuut hard te lopen maar ik ben wel vast besloten om het vol te houden wel saai om alleen te lopen
is er iemand die ook te zwaar is en wil lopen met mij laat het me dan maar weten
groetjes andre

21 oktober 2010

linda @ 7:39 pm

Beste TVW,

Zou je mij dit programma’tje ook toe kunnen mailen.
Mijn mail adres is
linnie1@live.nl

alvast vriendelijk bedankt

30 oktober 2010

Lotte Bos @ 12:46 pm

Beste TVW, of iemand anders?

Ook ik zou graag een kopie willen. :-)

10 kiloe te zwaar, dus kom maar op. Ik heb nu alleen les 1 nog maar.

lottebos at telfort.nl

Bedankt!

20 november 2010

suzanne @ 1:42 pm

BESTE TVW,
KAN JIJ MIJ OOK HET PROGRAMMATJE MAILEN?
BEN 20 KILO TE ZWAAR EN WIL GRAAG BEGINNEN MET AFVALLEN
GR
SUZANNE
SUZANSALCEDO@HOTMAIL.COM

22 november 2010

Claudia @ 9:20 am

Ik zie dat er meer mensen zijn die ook het Start to run programma willen. Toesturen over de mail is bijna niet mogelijk vanwege de grootte!
Zo heb ik het programma gedownload:

Installeer een programma op je computer zoals Vuze (vroeger Azureus) ga naar http://www.isohunt.com en typ daar “Start to Run” eventueel zet je er Evy Gruyaert bij. Het bovenste zoekresultaat was destijds meteen de goede, 27 lessen voor 0 tot 5 kilometer en 30 lessen voor 5/ 10 kilometer.

Succes!

Ps: Het komt op je Ipod onder ‘podcasts’ te staan, niet tussen je andere MP3′tjes!

Marty @ 8:14 pm

Wil iemand mij dit programma ook sturen?
Thanks.

Ben namelijk net begonnen met hardlopen.
Wel zwaar hoor.
Maar even door de zure appel heenbijten.

Marty @ 8:14 pm

Oja, Martyd89 at hotmail.com

=) Wel zo makkelijk.

Thankss!

29 november 2010

richard @ 12:04 am

beste TVW

zou je mij ook het programma willen sturen!

Ik begin morgen met afvallen 6 kg moet eraf!

28 december 2010

nicole @ 2:26 pm

hoi
ik weet van uit mn nerleden dat het goed geholpen heeft,maar ik heb het ook opgebouwd en rustig aan gedaan,in een jaar was ik 23 kilo kwijt en daarnaast ook heel veel water gedronken.
joggen is echt lekker ook tegen depressies,en zelfvertrouwen.
ik ga weer beginnen met het nieuw jaar en voor de rest die het ook gaan doen sterkte ermee en hou het vol.
doeiiiii groetjes van nicole

30 december 2010

Chantal @ 10:41 am

Beste TVW,

Zou je mij dit programma’tje ook toe kunnen mailen.
Mijn mail adres is:
chantal.chaudron at gmail.com

alvast vriendelijk bedankt

7 januari 2011

kiss @ 11:20 am

ik snap dat het heel frustrerend is als je elke avond een stuk gaat joggen of hardlopen en er gebeurd vervolgens niks als je op de weegschaal gaat staan.
houd er wel rekening mee dat wanneer je gaat lopen je een spieropbouw krijgt. en spieren zwaarder zijn dan vet.
het zou zelf zo kunnen zijn dat wanneer je begint met lopen je eerst aankomt. (minimaal)

dit is per persoon verschillend natuurlijk, maar het geld voor bijna iedereen.
het is gewoon een kwestie van volhouden.

nog een goede tip is om niet op de weegschaal te gaan staan maar de omtrek van je middel te meten. 1xpw.

groeten debbie

9 januari 2011

Suzanne @ 2:48 pm

Hallo TVW,

Ik ben erg geinteresseert in het ‘Start to run programma’
Het zou super zijn als je dit naar mij kunt mailen.
Mijn mailadres is:passo67 at hotmail.com

Alvast bedankt!

Groetjes,
Suzanne

10 januari 2011

John @ 8:08 pm

Hallo allemaal,

Ik ben recent 15 kilo afgevallen van 93 naar 78 kilo. Dit heb ik gedaan tussen half sept. 2010 en nu.
Ik ben 3x per week gaan hardlopen, gaan letten op wat ik eet en drink geen druppel alcohol meer. Ik denk dat het me door deze combinaties is gelukt. Of het alleen lukt met hardlopen en dan wel gewoon blijven eten en drinken weet ik dus niet.

Groet, John

12 januari 2011

chantal @ 10:17 am

hallo

ik loop nu al ruim een jaar.
ik loop 3x per week 5 km en ben nog geen ons af gevallen1
HOE KAN DAT?

15 januari 2011

coby @ 5:06 pm

hoi ik doe aan spinning 4x per week maar val niet af , kan ik hierbij nog gaan joggen of is dit te intensief

16 januari 2011

arnoud @ 10:33 pm

hallo iedereen kan iemand mij het start to run programma kunnen doorsturen mijn email adress is arnoudfankarpersnoek at live.nl als je hem niet kan doorsturen kan je hem dan uploaden op internet bijv mijnfilehostt.nl of rapidshare

alvast bedankt Arnoud

20 januari 2011

defne @ 9:45 am

Kan iemand mij het programme toe mailen. Ik wil nl. ook afvallen met hardlopen.Bedankt.
defneseren at live.nl

21 januari 2011

Beginner @ 2:07 am

ik denk dat ik ga beginnen.
en kijken wat mij resultaat gaat worden.
ik ben zelf 1.67 en weeg 69 dus er mag wel iets van af.
ik vind mezelf niet dik en wil ook niet zeggen dt ik de magerste ben.
ik let op mijn eten, eet s’avonds bijna niks meer alleen ik drink niet echt veel.

hopen dat het gaat lukken

22 januari 2011

Anne Dame @ 6:08 pm

Hallo allemaal,

Ik zie veel vragen staan over afvallen en hardlopen. Veel mensen geven aan dat ze nauwelijks afvallen door middel van hardlopen. Dit kan een gevolg zijn van de hoogte van je hartslag, het is namelijk zo dat wanneer je hartslag hoog is dat je ipv vet suikers en koolhydraten verbrand(opgeslagen in spieren).

Een goede richtlijn voor de goede intensiteit van je hartslag is door hard te lopen met een hartslag die tussen de 60 en de 70 procent zit van je maximale hartslag.
Een eenvoudige manier om je maximale hartslag te bepalen is door 220 minus je leeftijd te doen. In mijn geval is dat 220 minus 20 = 200. Mijn maximale hartslag is 200, waarvan ik ongeveer 65 procent van moet hebben en dat is een hartslag van 130.

Wanneer ik zou willen afvallen, dan is het dus het meest effectief voor mij om met een hartslag van 130 te gaan sporten (hardlopen). Dit houdt in dat ik in het begin rustig aan moet doen en af en toe een stukje moet wandelen om mijn hartslag rond de 130 te houden. Naarmate ik langer zou gaan hardlopen en ik een betere conditie ontwikkel kan ik joggend met gemak 30 a 40 minuten doorlopen met een hartslag van 130 slagen per minuut.

N.B. bij een normale conditie heb je in rust ongeveer een hartslag van 60 slagen per minuut.

Ik heb mezelf hier even als voorbeeld gebruikt, maar dit kun je dus gewoon op jezelf toepassen.

Op internet zijn verschillende artikelen te lezen over trainingszones waarin de hartslag als matstaf wordt gebruikt.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan, en zeg nou zelf, het is toch veel lekkerder om rustig aan te doen!

23 januari 2011

Christel @ 8:56 pm

Hallo

Zou iemand mij ook dat programmatje (start to run) willen doormailen. Zou geweldig zijn! Alvast bedankt!!!

Mijn email is caoppier at hotmail.com

Gr Christel

25 januari 2011

coby @ 9:15 am

Wat ook goed schijnt te werken is touwtje springen , 15 min staat gelijk aan 30 min joggen.
Iemand wel eens geprobeerd?

28 januari 2011

troelaatje @ 8:02 pm

Ik zou ook heel graag voor pink ribbon
dit jaar willen hardlopen en wil het hardlopen
daarom snel en goed aanpakken..
aangezien ik door gezondheidsproblemen afgelopen jaar niets heb kunnen doen.
In middels mag ik weer..maar heb nog geen stok achter de deur om het allemaal weer op te pakken.
Dat programma start tot run is echt eventjes dat wat ik nodig heb..
Dus wie o wie zou me het toe willen sturen??
huismuiske@live.nl
THNNNKSS

1 februari 2011

Christiaan @ 11:39 pm

Van spinning val je ook niet af, omdat je voornamelijk werkt aan je conditie. Je traint namelijk niet op een lage hartslag. Als je conditie beter wordt door spinning, probeer dan te hardlopen op een laag tempo, zodat je dit lang kan volhouden met als resultaat dat je vet gaat verbranden.

6 februari 2011

Thijs @ 2:15 am

Hallo,

Ik wil gaan beginnen met harlopen en zou daarom ook graag het programma start to run ontvangen. Kan iemand mij hier mee helpen?
ttb29@hotmail.com

Alvast bedankt!
Thijs

18 februari 2011

corninne @ 12:13 am

hoi hoi, heeft iemand het programmatje start to run op zijn computer ? En zou iemand die door willen sturen ? Alvast bedankt. Corninne@hotmail.com. Groetjes corninne

20 februari 2011

cora @ 12:51 pm

belachelijke om mensen met over gewicht 20 min achter elkaar laten te lopen.
Ten eerste als je nog nooit gelopen heb redt je dat nooit ,en wat denk je van blesure en wat je gewrichten te verduren krijgen

23 februari 2011

Ruud @ 9:57 pm

Hallo,

TVW zou je mij jouw programma’tje ook kunnen sturen!?

Mn hotmail: ruud1987 at hotmail.com alvast bedankt en erg tof dat je hier iedereen mee helpt!

Gr Ruud

25 februari 2011

Esther @ 11:13 am

Ook ik ben veel te zwaar, er moet een kg of 50 vanaf.
Ben weer net begonnen met hardlopen (heb dit 2 jaar geleden ook gedaan maar ben helaas gestopt).
Het programma ’start to run’ maakt het een stuk makkelijker!
Zelf kan ik (schaam schaam) niet eens de eerste les van het programma afmaken. Langer dan 1 à 1,5 minuut aan een stuk kan ik niet lopen. Wat ik de vorige keer gedaan heb is gewoon een week of 2 met les 1 bezig geweest. Ik hield bij wat ik wel en niet gered had in die les en elke dag ging het een stukje beter!
Ik lees hier af en toe dat als je teveel overgewicht hebt je niet kunt hardlopen, onzin! Ik ben het levende bewijs dat het wel kan! De vorige keer had ik na een paar dagen een flinke knie blessure maar dit kwam door slechte schoenen! Daarna heb ik goede gekocht en als je maar rustig aan doet gaat het prima!

leon @ 8:55 pm

gewoon doen en niet zeuren,ik woog voor 3 maanden geleden 117 kilo en zit nu op 91 kilo en loop 3 keer in de week ,de eerste 3 weken merk je weinig ,maar langzaam komt het wel . vooral niet opgeven. vaak kan je lichaam veel meer dan je denkt

9 maart 2011

Abdel @ 10:39 am

Hallo allemaal

Zou iemand zo vriendelijk kunnen zyn om mij dat training te sturen wat ik op me mp3 kan doen..?

Mvg Abdel

Myn email: kadi_master@hotmail.com

16 maart 2011

Jellie @ 11:09 am

Wat leuk om dit te lezen! Ik ben heel erg enthousiast geworden maar het lukt me zoals velen niet het start to run te downloaden. Wil iemand zo vriendelijk zijn dit naar me te sturen via het volgende emailadres: jellie2013vb@live.nl
Many thanks! :-)

Jellie @ 11:09 am

Ps: als het bestand te groot is kan het via wetransfer.com

18 maart 2011

Maurice @ 2:01 pm

Voor iedereen die vraagt om start to run. Ga naar Torrentz.com . Download de toreent met bijvoorbeeld het programma Vuze. Dat kun je makkelijk vinden via Google. Succes!!!

24 maart 2011

Bianca @ 1:19 pm

3 dagen geleden begonnen met joggen….
ik weeg 101 en wil zo graag 20 kilo
afvallen. Ik jog op een laag tempo…en
het bevalt me uitstekend! Omdat ik
Astma en Reuma heb en veel mee moet zeulen
begin ik eerst een tijdje lang schema 1
te joggen van Evy, daarna zie ik wel weer
verder! De liefde voor het joggen moet nog
groeien..maar voel me nu al mentaal
sterker! tzt laat ik wel weer een berichtje
achter…hopende met wat kilo’s lichter!

Groetjes!

29 maart 2011

Didi @ 3:03 pm

Beste TVW

Ook ik heb belangstelling voor je programma. Zou je het willen versturen naar d.smeenk@harriearendsen.nl? Alvast bedankt!

1 april 2011

shirley @ 5:33 pm

mei 2010 begon ik te lopen. Ik woog toen 123 kg… en nu 1 jaar weeg ik 92 kilo. ik ben supertrots op mezelf…
maar nu beginnen de problemen..
ik val niets meer af…..
ik kan niet van zoetigheid afblijven…
als ik in de spiegel kijk naar min armen en benen…kan ik huilen.. ze zijn slap.. wat nu….????????????????
help!!!!!

4 april 2011

rachel @ 7:50 am

Wat leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die worstelen met de hamvraag HEEFT HARDLOPEN NOU ZIN?

Immers gedeelde smart is halve smart! :)

Kan iemand mij het mp3 bestandje mailen naar:rachelo@live.nl

Een ieder heel veel succes toe gewenst en dat de kilo’s maar wegblijven!

Groetjes Rachel

6 april 2011

t. @ 12:50 am

hey ik lees deze site nu pas maar ben 4 maanden geleden begonnen met bijna iedere dag 4 km per dag hardlopen, in de bossen staan om de 100 meter paaltjes waar ik er 3 van ren en dan weer 2 loop daarnaast heb ik alle snoep aan de kant gegooit en eet ik alleen nog maar kipfilet en tartaartje die ik op het tosti ijzer leg zodat al het vet en vocht eruit kan….geroossterde boterham/yoghurt/fruit soms een shake van weight care en ook wel eens een hamburgertje van de mac het resultaat 4 maaden later 24 kilo lichter en die tijd is echt voorbij gevlogen en je maag krimpt nogal snel dus je hebt minder voeding nodig echt mensen als ik had geweten dat het eigelijk zo makkelijk is was ik er jaren eerder aan begonnen, nog 15 a 20 kilo te gaan dan weeg ik 85 en ben ik helemaal blij als sta ik nu echt an stukke zekerder in mn schoennen…ik wens iedereen suc6

10 april 2011

H.J.Agterberg @ 6:11 pm

Goede Tip:

De Start to run clinics, 2 maal per jaar georganiseerd in heel het land leren je in 6 lessen hoe je verantwoord stap voor stap plezier gaat krijgen in het hardlopen, enige basisconditie is wel handig. Ikzelf ben van 108 naar 93 KG
afgevallen. Laat je niet wijsmaken dat het vanzelf gaat. Je moet er voot werken maar het is zeker effectief.

vriendelijke groet. H.J.Agterberg

H.J.Agterberg @ 6:23 pm

Vergat nog te melden , de clinics worden 2 maal per jaar in maart en september georganiseerd. Naast loopscholing wordt (het belangrijkste) veel aandacht geschonken aan blessurepreventie. Het heeft mij erg geholpen, Ik lijdt al jaren aan astma, het is een soms een belemmering , doch door het hardlopen wordt je sterker, niet allen je spieren maar ook de hart en longfunctie. Op het moment is het lopen van 10 miles aan een stuk (16km) goed mogelijk. Dat had ik me niet kunnen voorstellen toen ik eraan begon. Ondanks het forse gewicht aan het begin toch nagenoeg zonder blessures gelopen , wel spierpijn maar hoort erbij. Dit jaar ga ik voor de 1/2 marathon. De tijd is voor mij ondergeschikt aan de wil om hem uit te lopen.

Met vriendelijke groet.
H.J.Agterberg

15 april 2011

Henkiiiieeee @ 3:37 pm

Gaan met die banaan! Gister voor het eerst in 3 maanden gelopen, whoopa! meteen 5 km!

21 april 2011

Lieneke @ 4:10 pm

20 minuten hardlopen/joggen voor mensen met (fors) overgewicht en geen conditie is in het begin echt niet haalbaar. Het demotiveert ook als de pest, want je houdt dit echt niet vol.
Het beste is om te beginnen met bijvoorbeeld 10 minuten een stevig wandeltempo om de spieren even warm te laten worden. Daarna voorzichtig de spieren even rekken en strekken. Daarna een minuutje hardlopen/joggen, daarna een minuutje wandelen. Dit wissel je af. Maak de eerste paar hardlooprondjes op deze manier, maar bouw langzaam op, dus ook de afstand. Na een paar dagen merk je dat je een minuut makkelijk aankunt en dan probeer je het twee minuten hardlopen/joggen en een minuut wandelen.

Ik had 40 kilo overgewicht en ben zo onder begeleiding van iemand die al jaren hardloopt begonnen.
Het begin is er en ik hoef nog maar 22 kilo te gaan, tot ik mijn streefgewicht heb bereikt. De laatste loodjes wegen het zwaarst en ik vond hardlopen zeker niet altijd leuk. Maar als je echt gewicht begint te verliezen dan wil je meer!
En het is inderdaad zo, dat je met joggen harder afvalt en met echt hardlopen je conditie verbetert. Probeer een mix van beide te maken, want uiteindelijk is het zo dat dikke mensen meestal ook geen conditie hebben.
Echt waar, het verbetert je leven!

26 april 2011

raymond @ 9:54 pm

vraagje he:$
hoeveel keer in de week moet je gaan hardlopen dan?
groetjes raymond

29 april 2011

adii @ 9:31 am

alles kan ik ben als beginner binnen 3 maanden 25 kg afgevallen door hardlopen elke dag drie kwartier hardlopen af en toe twee a keer op een dag

1 mei 2011

Inge @ 4:24 pm

Hallo,

Ik ben ook sinds 3 maanden aan het lopen omdat ik wilde afvallen. Volgende maand ga ik meedoen aan de vestingloop. Ik ga dan de 10 Km hardlopen. Zelf ben ik nu pas 3 Kg afgevallen, maar ben zo trots op mezelf dat ik nu 10 Km kan hardlopen…

Als jullie dat nu ook eens zijn, Gewoon trots zijn op wat je al bereikt hebt…

bart @ 10:25 pm

hallo

ik ben 172 cm lang en 74 kilo

ik ben nu begonnen met beetje joggen en push ups enz

wat kan ik eraan doen om snel af te vallen?

5 mei 2011

Marloes @ 9:42 pm

Wat leuk dat ik dit heb gelezen. Ik ging altijd op een hoog tempo hardlopen en ik viel nauwelijks af. Nu ik op een laag tempo hardloop ben ik enorm snel afgevallen. Had ik dit maar eerder geweten.

16 mei 2011

Chris @ 3:45 am

Iedereen die het Start to Run programma wilt hebben, let op:

stap 1 - Ga naar http://www.utorrent.com, klik op de grote groene ‘download’ knop en installeer daarna het gedownloade programma

stap 2 - Ga vervolgens naar deze link:
http://isohunt.com/torrent_details/52288631/start+to+run?tab=summary
en klik hier op DOWNLOAD.TORRENT (bovenaan)

Zodra de torrent binnen is, kun je deze openen met het bij stap 1 genoemde en gedownloade programma.

stap 3 - Dit programma download nu voor jou het Start to Run programma, wat bestaat uit de 1-5 kilometer lessen en de 5-10 kilometer lessen in een 60-tal mp3 lessen.

Dit is lastig via email te verzenden want alles bij elkaar is 1,39 Gigabite.

Hoop iedereen hiermee geholpen te hebben.

Geralien @ 8:12 pm

Zou iemand mij het mp3 programma van start tot run met renate wennemars door kunnen sturen.
Ik loop sinds november hard om de zwangerschaps kilo’s eraf te krijgen. Nu ben ik ze allemaal kwijt maar zou graag nog 3 kilo extra kwijt raken.
Op het moment zit het hardlopen in een dip, hopelijk krijg ik door een nieuwe manier van trainen nieuwe motivatie.

18 mei 2011

Sandra @ 7:40 pm

Ben al een half jaartje aan het hardlopen, naast het tennissen en het steppen. Hardlopen doe ik zowel buiten alsop de loopband. Maarrrrrr…ik val werkelijk waar helemaal niets af!!!
Wat doe ik fout??
(ik geef wel toe dat choclola mijn grote vriend is)

speed @ 7:59 pm

mijn loopschema is als volgt;
veel geduld
3x per week 8km op 45min,op nuchter maag
veel water drinken 2liters
aangepaste voedingsschema is must
kan ik niet lopen of geen zin dan zeker gaan wandelen 1uur
kom van 110 kilo anno2009
ben nu 80 kilo anno 2011

20 mei 2011

Rinske @ 12:22 pm

Om als beginner meteen elke dag 45 minuten te gaan hardlopen is niet goed voor je lichaam. Deze is dit soort inspanning niet gewend, waardoor je jezelf overvraagt en makkelijk blessures op kan lopen. Je lichaam moet zich kunnen herstellen van het hardlopen, wat betekent (zeker voor een beginner) een dag hardlopen is daarna minimaal een dag rust. Als je als beginner een half uur achtereen kan hardlopen, mag je trots op jezelf zijn. Probeer vooral je tempo vast te houden!
Spierversterkende oefeningen kunnen je helpen bij het afvallen, want: hoe meer spieren, hoe meer energie je lichaam nodigt heeft, dus hoe meer calorieën je verbruikt. Spieren vragen nu eenmaal meer energie dan vet. Succes!

25 mei 2011

Gerrit @ 12:02 am

hallo tvw wil je mij het programma ook sturen

Bedankt alvast,

gerritbreukelman@hotmail.com

Jennifer @ 11:32 am

Ik ben 1.58 en woog 5 maanden terug 74.1 kilo. Ik let op mijn eten en ben eerst 2 keer per week een flinke wandeling gaan maken. Na een week of 6 langzaamaan gaan joggen. Het gaat prima. Elke keer kom ik wat verder !
Langzaam opbouwen, net als met andere sporten. Een jog-maatje maakt ook veel goed.

Jennifer @ 11:32 am

ik weeg nu trouwens 56 kilo.

27 mei 2011

Caaaro. @ 9:54 pm

Ik ga dit ook doen,
nu hopen dat het effect heeft!!
want ik weeg nu 64 en ik wil naar de 56/57!:)

1 juni 2011

andreea @ 9:52 pm

vanavond voor de tweede keer gaan hardlopen en het voelt eerlijk gezegd echt fantastisch. tijdens mijn zwangerschap ben ik meer dan 30 kg aangekomen en drie jaar later zitten ze er nog. ik ben het nu helemaal zal en super gemotiveerd om ze weer eraf te krijgen.
ik jog langzaam omdat ik gewoon niet sneller kan, maar nu lees ik dat langzaam rennen zelfs beter is voor het verbranden van vet - dus dat maakt me extra blij, want dat kan ik, langzaam rennen. heb het 30 minuten gedaan en ben supertrots op mezelf, vooral omdat ik geen hardlooptype ben, maar dit tempo kan ik wel goed volhouden.
ik vraag me af hoe vaak in de week moet ik hardlopen om het liefst snel en blijvend resultaat te zien? ik ben 1.60 lang en weeg ongveer 84 kg. mijn streefgewicht is 57 kg, maar om gemotiveerd te blijven stel ik mezelf kleine doelen, dus eerst de 80 kg, en dan 78 enz…tot ik mijn streefgewicht bereikt heb.

succes iedereen en bedankt voor al jullie tips en goede adviezen

3 juni 2011

Jan @ 7:21 pm

Beste Dames en heren,

probeer ook in de gaten te houden wat je verbrandt, als je bijv. 5 kilo of meer bent afgevallen dan kan het soms ook zijn dat er ook heel weinig vet is verbrandt en veel spier en vocht.
Beter een paar kilo echt vet dat je verbrandt dan veel kilo’s spier en vocht.

Groetjes Jan

alys @ 11:57 pm

Ik jog sinds vandaag ongeveer 35 min en ik vind het heel leuk.
Ik zeg gewoon tegen mezelf:je kan het ,dit is voor jezelf.
ik jog best rustig denk ik ,ik ben soieso langzaam met rennen enzow vooral in de gymles hahah
maarja ik ga er mee door want 1 dag is nog niks haha
succes iedereen!
xxx

6 juni 2011

Marjolein @ 1:34 pm

Ik heb een vraagje over de hartslag. In rust is deze bij mij al bijna 80 en als ik rustig jog dan kom ik op bijna 180 uit. Ik loop nu om de dag en loop nu ongeveer 20 minuten aan een. Ik ben 42 jaar, 1.68 m en 86 kg dus er mag wel wat vanaf maar dat lijkt bijna niet te lukken. Zou dit door mijn hoge hartslag komen?
Dank

7 juni 2011

OZZ @ 11:17 am

Mooie verhalen om te lezen!

Maar mensen, maak je niet druk. Ook al val je niets af (in KG), je raakt toch vet kwijt en krijg je daar spieren voor terug. Bovenal ben je sportiever en heb je een betere conditie.

Alleen daarvoor is het toch al waard om te gaan hardlopen?

Ikzelf ben begin vorig jaar begonnen met hardlopen met als hoogtepunt de Dam-tot-Damloop in september. Daarna kreeg ik een blessure omdat ik te veel te snel wilde.

Mijn tip: niet te hard van stapel lopen en bouw rustweken in!

8 juni 2011

alys @ 11:25 pm

nu al 5 dagen bezig ,maar ik kom bij :(
hopelijk zijn dat spier kilo’s ik snoep namelijk niet echt,maar 1koekje ofzo in 2dagen.

en ik heb spierpijn haha
maarja ik ga gewoon door met joggen is wel goed voor me I guess
:)

14 juni 2011

Mieke @ 2:27 pm

hallo TVW
zou je mij ook het programma kunnen sturen? alvast vriendelijk dank hiervoor! Groet, Mieke

Charlotte @ 8:10 pm

Hallo,

Ik ben nu 3 weken bezig met hardlopen 3x in de week. Is het erg om de ene keer ’s ochtends te hardlopen en de andere keer ’s avonds? Ik liep elke keer 20 min over 2 a 3 km ongeveer, merk geen verschil qua gewicht. Moet ik het dan rustiger aan doen? Ik probeer wel het meeste uit mezelf te halen en flink door te rennen, is het verstandiger om vaker te wandelen en rustiger te joggen? En dan langzaamaan naar de 30 min/45 min te gaan?

Groetjes Charlotte

Charlotte @ 8:12 pm

Ik weeg trouwens 80 kilo en ik wil graag weer rond de 70 kilo wegen. Ik ben 1.76 meter.

Groetjes Charlotte

15 juni 2011

TVW @ 10:05 am

Mochten er meer mensen zijn die t programma willen hebben, stuur me een mail!

tavanwijk@gmail.com

0-5 km en 5-10 kilometer!

Vriendelijke groeten,

TVW

Debby @ 8:45 pm

Afvallen bereik je niet alleen door te gaan hardlopen, naast het joggen is het zeker raadzaam je eetpatroon aan te passen. Geen dieet! maar gewoon op gezette tijden eten, minder vet en minder tussendoortjes. Wees streng voor jezelf en wees consequent, dat is dé manier om af te vallen. Heb niet de illusie dat je alleen door een paar x te joggen kilo’s kwijt gaat raken.

19 juni 2011

raymond @ 2:53 pm

ik lees dit nu wel allemaal,
maar letten jullie wel allemaal op je zelf,
je kan beter hard gaan lopen, als je echt over gewicht heb,
ik lees soms ook verhalen, die zijn zo dun, die gaan nog meer afvallen,
het is soms wel mooier maar hoeft niet echt gezond te zijn!

6 juli 2011

helene @ 11:27 pm

Even goed zoeken op internet en je haalt het programmaatje snel zelf binnen. Ik moet zeggen dat ik de opbouw van start 2 run persoonlijk wat onder mijn niveau vind. Ik heb een week overgeslagen en soms sla ik een les over. Ik ben erg benieuwd hoeveel KM ik nu al loop aangezien mijn tempo ook steeds hoger wordt. Weet iemand een goede app voor iphone waarop ik kan zien hoeveel km ik afleg?

Ik ken het gevoel alsof de benen even niet meer willen, dat ze op het punt staan om te verzuren. Ik schud ze dan even los. Soms stop ik even, tijdens het wandelen, en dan schud ik mn quadriceps en hamstrings even los. Werk bij mij erg goed!

22 juli 2011

Marleen @ 5:46 pm

HAllo TVW,
Ik zou ook graag het start to run schema willen hebben,
zou U dat naar mij willen mailen?

marleen-schilderink at hotmail.com

alvast bedankt!
Groetjes Marleen

24 juli 2011

Martijn @ 6:45 am

Ik ben tijdens mijn vakantie begonnen om het hardlopen weer op te pakken, heb een half jaar lang niks gedaan. Was verrast hoe snel je je conditie weer oppakt, liep de eerste keer 4 km in 3 stukken maar na 3 keer al in 1 keer, ben daarna een rondje van 8 km gaan lopen deze liep ik na de 2 keer in 1 keer, wel in een rustig tempo, ik liep om de dag. Mijn vakantie is nu om en ik ga morgen weer beginnen met werken. Ga proberen 25 september de postbankloop te lopen 15 km. Ik weeg nu 95 kg ben 7 kilo aangekomen in het laatste half jaar, deze moeten ook weg, liever meer.

Mijn plan :

Elke ochtend conditie opbouwen door intervaltraining 5 minuten rustig “warm”lopen daarna 30 sec voluit rennen en 30 sec rustig ( net niet wandelen ) dit 10 x vervolgens mijn rondje van 5 km afmaken.

2 x per week een duurloop in een rustig tempo ( 11 km )
1 x per week een duurloop in een rustig tempo ( 16 km )

Of ik het vol hou en hoeveel ik afval weet ik niet. Maar begin over een kwartiertje. Hou jullie op de hoogtje.

gr Martijn

26 juli 2011

wv @ 1:32 pm

Lees ik dat mensen met een Wii bezig zijn en dan vragen of ze daarvan ook afvallen..
Is dat serieus een vraag? Natuurlijk val je daar niet van af. Sporten in de buitenlucht een uur achter elkaar, dat voelt en is beter.
Verder zal de een wat eerder en meer afvallen dan de ander. Maar als je er snickers en marsen bij blijft eten (ook die ene….”kan wel een keer want ik sport toch”) zal het allemaal wat langer duren.

1 augustus 2011

SVen @ 3:59 pm

Ik ben door te gaan hardlopen dik 20 kilo afgevallen. Helaas heb ik een andere baan gekregen en had ik geen tijd meer om te gaan lopen. (Geen smoesje, 10 u werken per dag en nog 2 uur rijden). dat heb ik toch geweten want hierdoor ben ik binnen 2,5 maanden alles weer aangekomen!
Maar als ik dit lees motiveerd het toch om evengoed weer aan de slag te gaan!

3 augustus 2011

R.L. @ 8:10 am

Hoi allen,

ik was al van plan om te starten met hardlopen, maar zag er ontzettend tegenop. Nu, na het lezen van al jullie commentaren, ben ik erg enthousiast geworden.
Ik hou jullie op de hoogte. ik wil graag 25 kg afvallen dus ben heel benieuwd.

5 augustus 2011

Erik @ 12:24 am

Hallo, ik ben 17 jaar oud. Ik ben 1.96 meter lang en ik weeg 101 KG.
Ik wil graag ongeveer 10 kilo afvallen, tot 90 kilo. Dit zou namelijk ongeveer het ideale gewicht zijn voor een jongen met mijn lichaamsbouw. Is dit mogelijk door middel van hardlopen??

Nog even een korte vraag: zit er in het start to run programma ook een deel met zowel hard als zacht joggen? Ik ben namelijk gevraagd om volgend seizoen te gaam scheidsrechteren bij voetbal, vanwege mijn goede ogen. Ik ben echter bang dat dit conditioneel niet haalbaar is…

Kan dit? Alvast bedankt voor de reacties.

10 augustus 2011

MdW @ 4:04 pm

Ook ik ben sinds kort begonnen met hardlopen/joggen. Het gaat langzaam maar het gaat wel steeds beter! Fijn om te horen dat het juist goed is om niet te hard te gaan, dat gaat het bij mij toch al niet ;-)
Succes iedereen met het behalen van jullie doelen!

21 augustus 2011

Lode Vermeulen @ 6:31 pm

Hallo iedereen, toevallig ben ik ook op deze site terecht gekomen. Sinds afgelopen week doe ik weer aan hardlopen. Ik heb al 8 jaar niet meer aan hardlopen gedaan omdat ik last had van scheenbeen ontsteking. Dit is helaas een veelvuldige klacht die je tegenkomt bij hardlopers. Ik doe dus iedere ochtend wanneer de zon opkomt een rondje van ongeveer 1 km. Dit doe ik dus 6 dagen in de week. Ik moet zeggen, ik voel me echt super! Ik denk om dat het verstandig is om alles rustig op te bouwen, want als je eenmaal een blessure gehad hebt, kom je daar niet makkelijk vanaf.

24 augustus 2011

Jolanda @ 6:40 am

Vorige maand dit artikel gelezen, ben toen gelijk begonnen met hardlopen op een laag tempo. Nu een maand later heb ik enorm veel vet verloren. Bedankt voor de tip!!

2 september 2011

marleen @ 11:33 am

ik ben een poos geleden gestart met hardlopen alleen ben ik nu al 2 maanden gestopt en ben ik weer 7 kl aangekomen……….. balen! ik wil wel weer beginnen maar ik verget het elke keer. Iemand tips??????

4 september 2011

Kyara @ 12:16 pm

Hallo

Ik hardloop Altijd
in mijn adidas pak is dat slecht om in te hardlopen?
ik dacht namelijk dat het juist goed pak was om in te hardlopen maar ik heb net gelezen dat het slecht was om in katoen te lopen maar mijn adidas pak is dus 65% katoen en waarom is het zo slecht om in te lopen.

Alvast bedankt.

9 september 2011

hardloper @ 7:51 pm

ik vind het altijd interessant om dit soort artikelen te lezen.

ik doe zelf regelmatig aan hardlopen en het houd me fit en scherp.

ik heb het echt nodig om even eruit te zijn want de hele dag met 2 kinderen kan stressen zijn

17 september 2011

Randy @ 3:52 pm

Hallo,
Ik ben deze coole site pasgeleden tegengekomen.
Ik mag zelf ook graag hardlopen.Naast het hardlopen doe ik ook nog aan explosieve cardio training.Bewegen is goed om af te vallen maar wel in combinatie met de juiste voedingsschema.Ik hoor en zie genoeg mensen om mij heen die graag willen afvallen,maar niet de discipline hebben om het aan te pakken.Wees kritisch naar jezelf en pak het aan,er gaat een wereld voor je open.Veel succes.

25 september 2011

Anne @ 11:55 am

Ik ben twee en halve maand geleden gestopt met roken en ik loop hard met een programma van de atletiek unie. Ik zit nu op ongeveer 6km in drie kwartier. Ik loop twee tot drie keer per week. Ik snaai niet, maar ik val maar niet af. Ik weet niet wat ik nu moet doen. Ik voel me wel veel fitter, maar ik wil die kilo’s er af hebben. Hebt u antwoorden? Ik ben echt bewust aan het bedenken dat ik langzaam moet lopen en dat ik dan meer verbrand. het hardloopprogramma zorgt ook voor trainingen met meestal een lage hardslag.

M. Bellini @ 9:10 pm

Ik ben een vrouw van 42 jaar en met 1.70m weeg ik thans 90 kilo. Ik ben eerst begonnen met lopen, daarmee viel ik 3 kilo af in 2 maanden. Maar ik heb daarna het hardlopen ietwat te enthousiast opgepakt. Met een zeurende ontsteking aan mijn scheenbeen zit ik nu weer thuis. Daarnaast heb ik veel pijn aan de binnenkant van mijn knieen. Te hard van stapel gelopen!

27 september 2011

Dan @ 2:19 pm

Ik ben samen met mijn vrouw wandelend begonnen. Maar ja, met 130 kilo wil het joggen niet lukken. Ik ben inmiddels 35 kilo kwijt en mijn vrouw bijna 50.
Beweging rules!

29 september 2011

Superboer @ 11:18 pm

Hardlopen is keigaaf. Ik doe het al superlang en ik vindt het supervet. Mijn conditie is super, en ik heb ook superveel spieren en gewoon keiweinig vet. Ik ben stoer.

3 oktober 2011

sanne @ 11:10 am

Ik heb gisteren besloten dat er wat moet gaan gebeuren. Dus ik ben nu bezig met alle voorbereidingen.

Zou iemand het start to run programma tje naar mij kunnen mailen?

sanne.boumans at hotmail.nl

5 oktober 2011

Beliny @ 8:40 am

Ik ben afgelopen maand begonnen met hardlopen, eerst 2x per week 1/2 uur en nu na mijn werk 5x 1/2 uur. ik ben rustig begonnen. Ik hoef niet zo zeer af te vallen, ik wil meer conditie en uithoudingsvermogen opbouwen, maar ik haal max. 3 min. en dan loop ik..
Kan ik iemand mij Start to run mailen, op internet is het nergens meer te downloaden.

21 oktober 2011

Angela @ 12:30 pm

Hallo, Ik ben van de week begonnen met streng afvallen.
in de ochtend magere yogurt een bekertje.
middag 1 kracker met drink boullion.
avond eten normaal groentes rijst/aardappels en vlees.
En de avond helemaal niks meer.
tenzij ik heel erg honger heb neem ik rijstewafel of drinkboullion.
En voorderest drink ik heel de dag door spablauw.

Maandag,woensdag,vrijdag,zondag - Hardlopen
Dinsdag,donderdag,zaterdag - Buikspieroefeningen.

Maar mijn vraag ik nu doe ik dit wel goed?
heb dit zelf opgesteld na het gezien hebben van dikke mensen. ik dacht zo wil ik niet worden ik ga actie ondernemen en ga voor mooi strak lijntje..

26 oktober 2011

rick @ 8:24 pm

Hoi,

Ik zat dit te lezen en ik val ook veel af ben nu bijna 10 kg kwijt in 2,5 maand. Maar ik loop ook nu 2 weken met een gewicht’s vest. Ik loop nu met 7,5 kg extra op een tempo van 7/8 kmp/u. Is dit ook slecht want ik loop gemiddelt 30 tot 40 minuten met wat pauzes.

Alvast bedankt

28 oktober 2011

afvallenineenweek @ 5:58 pm

Ben al een tijdje bezig met hardlopen en ben al een paar kilo’s afgevallen. In het begin was het wel zwaar maar na een aantal weken ging het steeds makkelijker .Je valt niet alleen af maar je gaat je ook nog veel lekkerder voelen.

30 oktober 2011

riny @ 9:43 pm

hallo, waarom gaan mensen met een overgewicht hardlopen
ga lekker sportief wandelen, veel minder kans op blessure,s
ben zelf in een half jaar 15 kilo afgevallen alleen door
3 a 4 keer per week een tot twee uur stevig te wandelen
moet wel zeggen dat ik gezonder en minder ben gaan eten,

veel sukses allemaal

6 november 2011

anton @ 1:15 pm

hallo
ik ben in april begonnen met hardlopen en inmiddels 15 kilo afgevallen.
ik liep toen 3 maal in de week,nu praktisch elke dag 5 tot 10 km.
nu heb ik ook de tijd want ik zit in de vut(63)
dit alles in een langzaam tempo wel constant.

groeten anton.

14 november 2011

Marieke @ 9:18 am

Ik lees mensen die dagelijks lopen…is dat niet te heftig? 2,5 jaar geleden was ik ook begonnen, na 2 weken kon ik niet meer lopen, pijn aan 2 knieen net of de demping weg was zeg maar…. Ik was ook fanatiek geweest, 4x per week gegaan en elke keer een nieuwe les van start to run.

Misschien moet ik gewoon een paar weken les 1 lopen en dan weer paar weken les 2 om het beter op te bouwen?

Ik had wel nieuwe schoenen gekocht maar…geen looptest, is dat nuttig en waar moet je dat laten doen?

21 november 2011

MIKE @ 11:12 am

GELUKKIG HEB IK OOK DIT ARTIKEL BEKEKEN WANT NU WEET IK DAT IK LANGZAAM MOET GAAN RENNEN

24 november 2011

Sandra van Dongen @ 4:21 pm

Hardlopen helpt me inderdaad ook bij het afslanken. ;) Draag hierbij sinds een paar maanden vaak de scala sportslegging. Ik merk echt al verschil in centimeters!

25 november 2011

Inez @ 3:00 pm

ik ben ook begonnen met joggen, en ik vind het heelijk!
Alleen mijn linkerknie heeft hevig geprotesteerd. Nadat ik door de manueel therapeut was behandeld, ik stond dus scheef gaat het weer beter en ben toch maar opnieuw weer met week 1 begonnen. Hebben jullie ook wel eens last van je knieen, niet tijdens het lopen maar daarna? En kan dat kwaad?

11 december 2011

inge-marie @ 10:48 pm

ik ben sinds 4 maanden ongeveer aan het hardlopen met start2run. daarnaast ben ik sinds 2 maanden op mijn eten aan het letten (middel weight watchers) en inmiddels ben ik 11 kilo kwijt! dus de combinatie helpt mij wel om de zwangerschapskilo’s kwijt te raken!

16 december 2011

Durk @ 9:48 pm

Hallo, ik ben 185 lang ,46 jaar oud ( Jong )

Leuk al die tips,

Ik doe het zo ik drink 2 a 3 liter water per dag.
Ontbijt twee stukken bruinbrood met hagelslag

9.30 uur één stuk brood met appelstroop bij de
Koffie( zwart )

12.00 uur twee stukken brood met kaas, sinaasappel, beker half volle chocolademelk.

14.00 uur muesli reep

16.00 uur koffie (zwart )

18.00 uur warm eten groeten aardappelen normale porties.
Half bakje kwark voor de eiwitten
.
4 keer in de week hardlopen 1 tot 1.5 uur lang 5 weken gedaan nu 2 a 3 keer

Ben nu 7 weken bezig 9.5 kilo afgevallen.

Ik was 90 kilo nu ben 80.5

Tip geen koeken eten geen snoep geen bier gewoon niet snaaien.

26 december 2011

said @ 2:25 pm

hallo

ik ben 174 cm lang en 95 kilo

ik ben nu begonnen met beetje joggen en push ups enz

wat kan ik eraan doen om snel af te vallen?
zou je mij ook het programma kunnen sturen? alvast vriendelijk dank hiervoor! Groet, said zou U dat naar mij willen mailen werkdam@hotmail.nl

2 januari 2012

sonja @ 4:54 pm

ik ben vandaag begonnen met slim run, en gelukkig was me vriend mee ik ben begonnen met nive 4 dus hoop niet dat het te zwaar is maar dit gaat lukken :D en ikhoop net zoals vele van jullie ook aftevallen 10kilo want dat is in 3 maanden er zo aangekomen gestopt met sporten !!! iedereen zet hem op en ga met iemand samen die je kan helpen om door te gaan!!!

Nathalie @ 6:37 pm

Ik ben Nathalie en ben 27 jaar.
Ik ben bezig met start to run 5km van evy gruyaert.
Ben op het moment bij les 22 en moet tot en met les 27 ben er dus bijna.
Ik merk dat ik bijna niets af val.
Ben ook bezig met het sonja bakker boek week 9 zit ik.
Zo’n 7 kilo afgevallen.
Maar ik heb dus zitten lezen sona met 3x in de week sporten is niet goed.
Omdat je je spieren om gaat zetten in energie.
En omdat je dus weinig calorien binnen krijg je lichaam er spaarzaam mee omgaat.
Ik lees nu zoveel dat ik er een beetje van in de war raakt waar ik nu echt goed aan doet.
Lopen doe ik op een loopband.
6km/uur en wandelen op 4km/uur.
Nou las ik ook dat als je minder hard zou gaan lopen je vet gaat verbranden.
Les 21 heb ik gisteren behaald omdat ik de laatste 12 min op snelheid 5,5 gezet heb.
Tussen de trainingen zit 1 dag tussen.
Maandag, woensdag en vrijdag en weekeind rust.
Door op 5,5 de laaste 12 min te lopen hiel ik het wel vol en zou ik zelfs nog langer kunnen lopen.

Ik wil dus vet verbranden en afvallen.
Wat zou ik nou het beste kunnen doen?

9 januari 2012

jim @ 12:12 pm

hallo , mijn naam is Jim ik kom uit leeuwarden , ben vanochtend begonnen met hardlopen , ik begin met een aardig tempo en eindig zoals ik het dan voel als een oude man , mijn leeftijd is 23jaar , ik weer 100kg ben 190lang , wat is voor mij de snelste manier om 20kg af te vallen?
iemand tips en suggesties?

groetjes
Jim

15 januari 2012

Da Nose @ 5:05 pm

Heeft iemand voor mij ook dit hardloop programma?? Wie wil dit naar mij mailen (erinkveld@hotmail.com)??

Alvast bedankt!!

sonja @ 9:23 pm

na ben nu 3 weken bezig en bijna niks afgevallen !! ik hoop dat het spieren zijn en dat ik over 4 weken kan zeggen dat ik ben afgevallen !!! conditie is wel veel beterr dat gaat echt snel

16 januari 2012

juul @ 1:29 am

@tvw kan je mij alsjeblieft start to run sturen.. alvast bedankt julie-anne.mooi@live.nl

21 januari 2012

tim @ 12:25 pm

Super! Ik heb de tips toegepast en ik ben zeker wel afgevallen! Handige tips!

22 januari 2012

Eveline @ 4:17 pm

Hoi allemaal,

Ik ben afgelopen jaar ook ruim 6 kilo kwijtgeraakt met hardlopen. Het werkt het beste met een goed schema. Verder gebruik ik sinds kort ook Nuratrim. In 3 weken ben ik hiermee al 2,5 kilo kwijtgeraakt.

Oh en wat een hilarische reactie van Piet op 13 maart 2010.

27 januari 2012

anja @ 1:48 pm

ik ben al een gans jaar aan het lopen gedurende 1uur peer sessie en ben begonnen met start to run .
mijn gewicht ben ik al kwijt maar mijn huid blijft slap en mijn boven benen blijven dik maar mijn vrouwelijke lijnen zijn wel veel mooier dan vroeger .
wat kan ik doen voor mijn huid strakker te krijgen want dat stoort mij nogal net als mijn dikke bovenbenen.
iik ben 42jaar en meet 1m55 en weeg nu 45a46kg .
opzich zou je zeggen dat het zeker goed is maar toch mijn boven benen zou wat af moeten en mijn slappe huid he .
daar moet ook echt iets aan gedaan worden .
ik ben nu ook pas begonnen met touwtje springen en doe spring ongeveer een 500keer per keer .
kan jij mij nog wat tips geven a.u.b.

3 februari 2012

Biancavdh @ 11:11 pm

Van de week begonnen met joggen en wel op mijn
eigen tempo..en deze is niet al te hard…dat
snelle verveeld me snel en hou ik niet vol.
Nu lees ik het geweldige bericht dat je met
langzaam rennen vet verliest…..11 April
kom ik eventjes terug om te laten weten hoeveel
vet ik ben verloren en als het goed is kan ik
dan de 5 km rennen……….

tot dan..en iedereen heeeeeeeeeeeel veel succes!

8 februari 2012

Mireille @ 10:48 am

Ik zit momenteel bij de weightwatchers en ik was in de eerste 3 weken van januari ruim 4 kilo afgevallen.
Toen ben ik begonnen met hardlopen en vanaf dat moment ben ik geen gram meer afgevallen.
Nu begrijp ik hieruit dat je alleen afvalt als je langzaam loopt, maar wat is langzaam? Voor mijn gevoel ga ik heel erg langzaam maar zoals gezegd val ik dus niet af, terwijl ik nog hetzelfde eet als hiervoor..
Ik loop nog in intervallen (zit nu op 4x 4/3)en tijdens het hardlopen, loop ik rond de 7 minuten/km. Is dat langzaam genoeg om af te vallen denken jullie?

Ik begrijp dat 16 minuten hardlopen nog niet veel is en dat ik niet alleen daardoor zal afvallen maar zoals gezegd, voordat ik ging lopen, viel ik wel af met mijn huidige dieet…

9 februari 2012

Wil @ 9:47 pm

Wat is hard en wat is langzaam lopen? Is 10km p/u hard en 6 km langzaam?

Graag wat tip!

Dank!

14 februari 2012

Fren6 @ 4:16 pm

Ik ben erg blij geworden van al deze mails!
En ook heb ik geprobeerd om het programma te downloaden…:-(( helaas is het enkel voor windows…niet voor apple :-((

Maar ik zoek verrder en denk dat er wel iets te krijgen is
Groetjes

15 februari 2012

Geeske @ 7:42 pm

Ik loop al een aantal maanden hard en doe dit 2 xpw.Maar geen gram afgevallen.Wat doe ik verkeerd?

28 februari 2012

nadia @ 3:25 pm

hallo mensen,

Wilt iemand start to run programma sturen naar me?

alvast bedankt,

4 maart 2012

Noam @ 11:17 am

Ben het niet helemaal eens met het bovenstaande. Als je snel loopt in plaats van langzaam maak je meer spiermassa aan waardoor je in ruststand uiteindelijk meer kcal verbrand.

7 maart 2012

toos @ 11:17 pm

Hallo iedereen,
Ben 167 cm en weeg 80 kg ik zou graag 10 kg afvallen .
Na al de berichten heb ik er zin in om te gaan hardlopen .
Alleen het begin vind ik moeilijk om alleen te gaan .
Maar nu ga ik het programs start top run downloaden en aan de slag

12 maart 2012

christa @ 9:15 pm

BESTE MENSEN,

AFVALLEN ZIT TUSSEN JE OREN.
het gaat er net zo snel van af als het er aan komt, maar omdat je er heel erg mee bezig bent, lijkt het allemaal langzamer te gaan. ik raad het dieet van els nelissen aan. heb dat gevolgd en ben gemiddeld een kilo per week kwijt geraakt, inmiddels in een jaar 25 kilo kwijt geraakt, regelmatig sporten is heel belangrijk. je kunt niet afvallen als je niet minder gaat eten of alleen gaat sporten. het moet samen op gaan. iedereen kan het. ik dacht altijd ohhh ik ben een stevig persoon, nou dat is onzin, in iedere stevige man of dame, zit een strakke slank lijf waar je je veel prettiger bij kan voelen. het is een jaartje doorbijten maar daarna vele jaren veel plezier iedere dag in de spiegel kijken. succes allemaal

18 maart 2012

Benty @ 10:11 pm

Beste mensen,

Ik ben een jongen van 16 jaar en ik zou graag mijn lichaam op pijl willen houden en ook een betere conditie krijgen. Na veel research wou ik het start to run programma eens proberen. Na 3 weken het start to run programma ben ik tot de conclusie gekomen dat dit schema eigenlijk niet zwaar genoeg is voor mij, ik loop al redelijk stevig door (al te stevig om nog optimaal vet te verbranden) maar ik heb niet echt het gevoel dat ik vermoeid ben na een loopsessie. Mijn vraag was nu of iemand een beter schema voor mij had, zodat ik op een degelijk tempo kan lopen om optimaal vet te verbranden.
Alvast bedankt

1 april 2012

Nadia Star @ 9:49 am

Hey TVW

Wil je het programmatje op sturen naar me ?
MissN.Star at live.com

Dankjewel !

18 april 2012

Ienke @ 9:18 pm

Ik zou ook graag op een goede manier willen beginnen met hardlopen. Kan iemand mij ook het start to run programma mailen.
Verder wens ik iedereen veel succes!

28 april 2012

Celita @ 22:13 @ 9:15 pm

@tvw kan je mij alsjeblieft start to run sturen! celyoung at hotmail.com Je doet mij er een groot plezier mee! Alvast bedankt,
Mvg,

Celita.

Plaats een reactie